BLOG BEJEGYZÉSEK

Cikkek, érdekességek, tippek, tanácsok, adóváltozások

Cafetéria 2019 – Mit adjunk a dolgozónak?

Nem sok választást hagytak a munkáltatóknak 2019-ben a cafetéria juttatások terén. A SZÉP-kártya kivételével minden juttatás bérként adózik. Így már inkább pénzt kér a dolgozó. Valószínű, hogy a Kormánynak is az a célja, hogy a cégek a cafetéria juttatásokat béresítsék.

Olvassa tovább …

Adóváltozások 2018 évben

adóváltozások 2018

Ismét új év kezdődik a vállalkozások életében. Régi mondással kezdem: csak a változás örök. Ahogy megszoktuk, adóváltozások 2018 évben is vannak. Összefoglaltam és érthető formába öntöttem a lényegesebb változásokat, melyeket minden vállalkozás vezetőjének tudnia kell.

Olvassa tovább …

Cégkapu regisztráció augusztus 30-ig!

cégkapu regisztráció

Az Ön cégénél már megtörtént a cégkapu regisztráció? Még nem? Pedig 2017. augusztus 30 -áig létre kell hozni és be kell jelenteniük az elektronikus kapcsolattartásra szolgáló elérhetőségüket a Rendelkezési Nyilvántartásba. 

Olvassa tovább …

Minimálbér emelés – Hogyan fizessük dolgozóinkat 2017-ben?

A következő (2017) évben is változnak az adózási szabályok. A béreket és a juttatásokat is rendesen átszabták. Lesz  jelentős minimálbér emelés, járulék csökkentés, új cafetéria elem is. Még semmi sem végleges, de a vállalkozások vezetői már szeretnék tudni, hogy jövőre hogyan javadalmazzák dolgozóikat. Nézzük …

Olvassa tovább …

Pénztárgép táncoktatóknak 2017-től?

Az egyik joga oktató ismerősöm rákérdezett, hogy kell-e neki 2017 évtől pénztárgépet használnia. Először rávágtam, hogy nem. Mivel ez a téma érinti a bármilyen tánctermet működtető, lovagoltatást végző vállalkozót, ezért kicsit jobban körbe jártam a témát. Lehet, hogy mégis kell pénztárgép táncoktatóknak?

Olvassa tovább …

Adótörvények 2016 évi változásai

Mint minden évben, következőben is lesznek változások az adótörvényekben. Röviden és érthető formába öntve összeszedtem a lényeges adótörvények 2016 évi változásait, amit a vállalkozás vezetőinek is tudnia kell!

Olvassa tovább …